O czekoladkach przy czekoladkach … z panem Rafałem Bonną
W piątek 28.03.14 z okazji Tygodnia Kariery Zawodowej odbyło się spotkanie z Panem Rafałem Bonną, w którym uczestniczyły klasy ITE, IIAE, II TE oraz IVAE.
Zaproszony gość opowiedział jak funkcjonuje jego przedsiębiorstwo w Gostycynie. Zapoznał młodzież z procesem produkcji. Pokazał formy wykorzystywane do odlewów z czekolady oraz zaprezentował wytwarzane produkty.
Przedsiębiorca przedstawił przebieg swojej kariery zawodowej oraz wskazał cechy dobrego pracownika. Wskazał, że oprócz higieny osobistej, tak ważnej w branży spożywczej, liczy się też operatywność, inicjatywa i logiczne myślenie. Zaznaczył, że aby być dobrym szefem warto awansować od najniższego szczebla. Zdobyte doświadczenie procentuje. Pan Rafał przygotował wielkanocny poczęstunek w postaci czekoladowych zajączków, baranków i jajek.
nk